Přidáno:
15.12.2023

Proč si překrýt bazén?

Při setkáních se zákazníky v našem showroomu se často setkáváme s názorem, že zastrašení bazénu plní jen estetickou funkci a je považováno za jakýsi luxusní prvek, který nemá jiný smysl než „vypadat dobře“.
Proč si překrýt bazén?

Proč zakrýt bazén?

Při setkáních se zákazníky v našem showroomu se často setkáváme s názorem, že zakrývání bazénu plní pouze estetickou funkci a je považováno za jakýsi luxusní prvek, který nemá jiný smysl než "vypadat dobře". Přestože vkusné zakrývání bazénu je nepochybně výrazným estetickým prvkem pro vaši zahradu nebo dvůr, jeho význam spočívá zejména v praktických a ekonomických funkcích, které z něj dělají funkční prvek sloužící ke snížení nejen vašich nákladů, ale i času spojeného s údržbou bazénu. V neposlední řadě kvalitní zakrývání výrazně prodlouží vaši koupací sezónu s nulovým nebo minimálním zvýšením nákladů na jeho provoz.

Ochrana před nečistotami

Nejpatrnější funkcí zakrývání bazénu je mechanická ochrana před jeho znečištěním. Listy ze stromů nebo trsy trávy z kosení se do bazénu už nedostanou - stejně jako hmyz nebo v horším případě drobní hlodavci, kteří do nezakrytého bazénu obvykle zavítají. Ochrana před nečistotami zaručuje nejen minimální potřebu mechanického čištění bazénu, ale snižuje také vaše náklady na chemické čištění, jehož frekvenci díky zakrytí bazénu můžete snížit.

Šetření energií

Zakrytí bazénu šetří nejen vaši energii při čištění, ale také energii spojenou s ohřevem vody a jejím doplňováním, protože zakrývání bazénu výrazně brání jejímu odpařování. Nákladnější položkou jsou však náklady na ohřev vody, které díky vynikajícím tepelně izolačním vlastnostem našich zakrývání bazénů výrazně klesnou. Únik tepla během nočních hodin nebo chladnějších dní již nebude problémem, a tak si budete moci dopřát mnohem delší koupací sezónu.

Ochrana před UV zářením

Možná se každému stane, že se při koupání spálí více, než by si přál. Tento problém účinně řeší naše vyšší modely zakrývání bazénů, pod kterými lze plavat - sklenění zachytává veškeré záření, které způsobuje popálení kůže. Opalovací krémy můžete odložit a jen si užívat letní osvěžení ve svém zakrytém bazénu.

Bezpečnost

V neposlední řadě zakrývání bazénu plní bezpečnostní funkci. Ať už máte menší děti nebo domácí mazlíčky, zakrývání v kombinaci s našimi uzamykatelnými systémy úplně eliminuje riziko pádu, a to i v případě, že by se vaše neposeda pokoušela s zakrýváním v nehlídaný okamžik manipulovat.

Zdielať: