Přidáno:
15.12.2023

7 tipů pro výběr správné konstrukce zimní zahrady

Dlouhodobé potěšení ze zimní zahrady zajišťuje kvalitní konstrukce. Víte, jak si vybrat tu správnou?
7 tipů pro výběr správné konstrukce zimní zahrady

Zvažujete investici do zimní zahrady, ale nevíte, na co si dát pozor? Konstrukce zimní zahrady je nákladnou investicí, a proto je jednou z klíčových vlastností její kvalita. Kvalitní zimní zahrada, pokud je postavena na vysokých standardech, může přinést dlouhodobou spokojenost. V tomto článku si přiblížíme rozdíly mezi kvalitními a nekvalitními zimními zahradami, abyste se při výběru mohli rozhodnout správně.

1. Zárukou odolnosti a trvanlivosti je kvalitní materiál a barva

Prvním krokem je výběr vhodného materiálu. Různé materiály přinášejí různé technické možnosti, a proto je důležité zvážit vaše očekávání. Hliníkové rámy jsou odolnější vůči korozi a zaručují pevnost a stabilitu celé konstrukce. Mějte na paměti, že primární výhoda zimní zahrady spočívá v možnosti využívání terasy i mimo sezónu. Je proto doporučeno vybírat produkty, které se mohou pochlubit kvalitní hliníkovou konstrukcí, což zajišťuje výbornou stabilitu.

Kromě materiálu věnujte pozornost také barvám a lakování. Barvy používané v MontAlu mají jemnou strukturu, což znamená, že jsou odolné vůči oděru a povětrnostním podmínkám. Sledujeme kontrolu kvality, a proto barvy stříkáme ve vlastní lakovně. Nabízíme bohatou paletu barev, ze které si vybere každý. V případě, že hledáte něco specifického, nabízíme i barevné provedení RAL na míru.

2. Jednotlivé díly tvoří skládačku 

Po výběru materiálu se zaměřte na jednotlivé díly, z kterých bude konstrukce sestavena. Je nutné rozlišovat mezi montážní firmou a výrobcem montážních dílů. Montážní firma obvykle za kvalitu použitých dílů neručí. Informujte se dostatečně o dodavatelích dílů a jejich filozofii. V MontAlu vyrábíme sami všechny díly, které dodáváme do našich produktů. Garantujeme rychlou montáž a za kvalitou finálního výrobku si stojíme, proto nabízíme 5letou záruku na naše výrobky.

3. Vše stojí na důkladné montáži 

Vybrali jste si kvalitní materiál a funkční díly. Tyto části však musí být správně nainstalovány, aby byla zimní zahrada funkční. Dodržování standardů při montáži je klíčové pro dlouhodobý užitek zimní zahrady. Při výběru montážní firmy zohledněte jejich konstrukční tým, abyste se ujistili, že vše proběhne podle vašich představ. Doporučujeme studovat reference nebo výsledky prací, abyste se ujistili, že na vašem projektu budou pracovat pouze zkušení mistři. V případě, že nenajdete dostatek informací a výstupů, buďte obezřetní. Kvalitní firma by se neměla za svou práci stydět.

4. V rychlosti dodání se skrývá mnohem více 

Každý zákazník chce, aby byla jeho zimní zahrada postavena v co nejkratším čase. Avšak rychlost dodávky prozradí také s jakými materiály firma pracuje. V případě, že dodávka trvá příliš dlouho, materiál pravděpodobně není skladem a je zakoupen až po Vaší objednávce. To může znamenat, že mohou vzniknout potenciální komplikace při dodávce, pokud firma materiál dováží z dálky, případně ze zahraničí. Ideálním řešením je, když je firma zároveň i výrobcem dílů, stejně jako MontAlu. Je však důležité informovat se vždy přímo u dodavatele. Delší doba realizace může znamenat i kvalitní, ale vyčerpanou firmu. Zejména během sezóny se může stát, že výrobci nestíhají, ale v tomto případě se na kvalitu vyplatí počkat.

5. Estetika prodává 

Kromě věcné stránky investice si věnujte i jejímu vzhledu. První pohled je důležitý a platí to i u zimních zahrad. Modely zimních zahrad, které jsou nadčasové a estetické, zvyšují hodnotu nemovitosti. Při pořizování zimní zahrady myslete o krok vpřed a zvažte, jak může design ovlivnit tržní cenu nemovitosti. Firmy, které nabízejí různé barevné varianty, vám zajistí jedinečnost v podobě výjimečného vzhledu finální realizace. Zároveň v MontAlu vyrábíme i atypické tvary. V případě, že máte jedinečné požadavky a sáhnete po výjimečnosti, jsme připraveni realizovat váš projekt.

6. Berte v úvahu energetickou účinnost

Když jste si vybrali design, přemýšlejte nad energetickou úsporou, která je jedním z nejdůležitějších atributů v dnešní době. Sezónní zimní zahrady s izolačním sklem mají dostatečné izolační vlastnosti, které minimalizují ztráty tepla v našich mírných podmínkách. Dejte si však pozor na sezónní zimní zahrady, protože nejsou vhodné na celoroční užívání, ale spíše na víkendové posezení s přáteli a rodinou.

Aby se vám v zimní zahradě dobře sedělo, je důležité, aby tam byla stabilní a komfortní teplota. Nejúčinnějším topným prvkem je samozřejmě slunce, ale v zimě ho není dostatečně mnoho na ohřátí zimní zahrady. Při stavbě nové zimní zahrady doporučujeme zabudovat tepelný zdroj do podlahy, případně přidat radiátor na stěnu. Samozřejmě je možné přidat i alternativní topné zdroje, jako jsou elektrické radiátory, infrapanely nebo krb.

7. Reference se oklamat nedají

Ideální způsob, jak zjistit, zda je vybraná společnost spolehlivá, je prostřednictvím čtení referencí. Názory a pocity předchozích klientů se oklamat nedají, a proto si je důsledně prostudujte. Pokud na stránce firmy nenajdete hodnocení, pravděpodobně se jedná o podvod nebo firma nedokáže poskytnout kvalitní ukázky své práce. Filozofie MontAlu spočívá ve spokojenosti s výsledkem, zejména aby zimní zahrada splňovala atributy efektivity a funkčnosti.

 

Na závěr bychom vám chtěli ještě jednou zdůraznit, abyste skutečně kladli důraz na doporučení, která jsou zmíněna výše. Pokud se rozhodnete investovat do zimní zahrady, je opravdu klíčové vybrat si správného partnera pro váš projekt.

Neuspokojte se s málem a vyberte si firmu, která splňuje všechny vaše požadavky. Díky preciznímu výběru dokážete předejít nepříjemnostem, které jsou spojené s neprofesionálním jednáním nebo reklamací nekvalitní montáže.

Zdielať: