Přidáno:
15.12.2023

5 důvodů proč na podzim zvážit bazénové překrytí

Podzim je obdobím, kdy většina rekreačních plavců zavěsí využívání bazénu na hřebík. Dny jsou chladné a krátké, a bazén se připravuje k zazimování.
5 důvodů proč na podzim zvážit bazénové překrytí

Podzim je obdobím, kdy většina rekreačních plavců zavěsí využívání bazénu na hřebík. Dny jsou chladné a krátké, a bazén se připravuje na zazimování. Na druhou stranu je podzim skvělou příležitostí k instalaci bazénového krytu. Dnes vám přinášíme 5 důvodů, proč na podzim zvážit bazénový kryt.

1. Sezóna plavání nebude omezena na léto 

Kryt udržuje příjemnou teplotu vody v bazénu. To znamená, že vyhřátá voda v bazénu bude vhodná na koupání i během podzimu. Stejně tak můžete bazén aktivně využívat i během jara. Díky vyhřívacím systémům můžete vodu ohřát na požadovanou teplotu, a izolace bazénového krytu nedovolí její ochlazení.

2. Podzim je kritickým obdobím z hlediska znečištění bazénu

S podzimem se pojí hojné opadávání listů ze stromů. Bohužel tyto nečistoty často končí v bazénech. Listy, případně hmyz nebo písek narušují povrch bazénu. Důsledkem toho bývá kluzké dno, které je nutné často čistit a udržovat. Investicí do zastřešení bazéna v podzimních měsících prodloužíte životnost bazéna a snížíte potřebu příliš častého čištění.

3. Bazénový kryt šetří spotřebu vody

Bazénové zastřešení pomáhá snižovat nežádoucí odpařování vody. Pokud se voda odpařuje, je nutné ji pravidelně doplňovat, což zvyšuje náklady na provoz bazéna. Investice do krytu se vám vrátí i v této podobě, protože budete muset vodu doplňovat méně často.

4. Bazénový kryt je zárukou bezpečnosti v každém ročním období

Kryt bazéna doporučujeme především rodinám s dětmi nebo s domácími zvířátky, která mají zvýšenou tendenci spadnout do bazéna. Při hrách bývají nepozorné a často se stává, že do bazéna spadnou. Riziko následků pádů se však znásobuje na podzim a během zimy. Pokud bazén v tomto období vypouštíte, pád do bazéna může být mnohem silnější a nebezpečnější. Stejně tak, pokud v něm vodu necháváte, bývá velmi studená až mrazivá, což představuje riziko teplotního šoku. Skvělou prevencí úrazů je proto zastřešení bazéna.

5. I na estetice záleží

Bazénové krytí zlepšuje vzhled bazénu a zhodnocuje cenu nemovitosti. Všeobecně jsou na realitním trhu preferovány bazény s krytem. Bazénu dodávají špetku puncu a elegance. Navíc na podzim můžete za kryt bazéna zaplatit mnohem méně, protože se nejedná o hlavní bazénovou sezónu.

Zvažujete krytí bazéna?

Dnes jsme vám přinesli 5 důvodů, proč byste měli zvážit krytí bazéna. Pokud vás kryt zaujal, neváhejte nás kontaktovat. V MontAlu máme více než 25 let zkušeností. Díky našim poznatkům se můžeme pustit i do složitějších projektů. Pokud se rozhodnete pro nás, garantujeme vám rychlé dodání. Všechny díly si vyrábíme sami a naše sklady jsou standardně plné na 98 %.

 

Pokud vás zajímá cenová kalkulace zastřešení VAŠEHO bazéna, můžete si ji vypočítat v našem konfigurátoru. Těšíme se na spolupráci!

Zdielať: